Види (типи) польських робочих віз

 

polski_vizy_robocha_shengen__33690517m

Польськими робочими візами вважаються два види (типи) цих документів:
Короткотермінова віза Шенген, а саме її тип С 05, дає право працювати в Польщі не більше, ніж 90 днів на півроку, а також протягом цього терміну перебувати в інших країнах Шенгенської зони без права на легальне працевлаштування. Така віза доречна при плануванні тимчасової роботи в Польщі (наприклад, сезонної). Для того, щоб мати змогу працювати в Польщі довше, слід подумати про національну польську візу.

Національну польську візу типу D вам можуть відкрити у форматі 180/365. Тоді на вашій візі стоятиме позначка D 05, ціллю видання якої є робота в Польщі, тривалість якої не перевищує 6 місяців на 12 місяців, або у форматі 365/365 з позначкою D 06 – це робоча віза з максимальним терміном дії, що видається з ціллю працевлаштування в Польщі на термін довший, аніж 180 днів на рік . З такою візою ви теж зможете перебувати в країнах Шенгену, проте не довше, ніж 3 місяці на півріччя. Працевлаштування з таким типом візи можливе тільки в Польщі. Термін, протягом якого буде дійсною видана вам національна віза, залежить від характеру запрошення.

Для того, щоб національну польську візу вам видали з правом працювати там рік, ви повинні надати запрошення-дозвіл від воєводи. Документи на отримання такої візи слід подавати мінімум за тиждень до планованої поїздки в Польщу.

У даному випадку це запрошення на роботу від польської сторони у формі заяви-доручення про намір надання роботи іноземцю (Oświadczenie o zamiarze powierzenia pracy cudzoziemcowi) або дозволу на роботу (Zezwolenie na pracę cudzoziemca), виданого відповідним Воєводським управлінням за місцем реєстрації роботодавця. Заява-доручення про намір надання роботи іноземцю і дозвіл на роботу від локального воєводи за місцем реєстрації роботодавця повинні бути на офіційному бланку, датовані, з підписом відповідальних осіб і печаткою. Обов’язково вказується мета та тривалість планованого перебування в Польщі, дані заявника, дані роботодавця, контакти.

Наявність візи не гарантує в’їзд в Польщу, остаточне рішення належить Прикордонній Службі. За наявності підозри щодо неправдивості задекларованої мети подорожі, вам можуть відмовити у в’їзді до країни. Термін перебування в Польщі не повинен перевищувати вказаної кількості днів у візі. Пам’ятайте, що отримана віза в польському консульстві надає право легально працювати тільки в Польщі.

Детальна інформація за тел. 0939623624 , 0679420798

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *