Найпоширеніші запитання щодо візи в США

Питання 1. Протягом якого часу повинен залишатися дійсним мій закордонний паспорт, щоб я міг/могла звернутися по візу США?

Ви повинні мати дійсний для поїздки до США паспорт, термін дії якого не менш ніж на шість місяців перевищує тривалість передбачуваного періоду перебування в США (за винятком випадків, коли договори між окремими країнами допускають винятки).

Питання 2. Чи всі апліканти, які звертаються по неімміграційну візу, повинні пройти співбесіду в Посольстві США?

Так, більшість аплікантів повинні пройти співбесіду. З цього правила є тільки декілька винятків. Наступним аплікантам, як правило, не потрібно проходити особисту співбесіду:

  • Аплікантам на отримання віз категорій A1, A2 (офіційні особи, які їдуть до США в справах центральних органів державної влади), C2, C3 (посадові особи центральних органів державної влади, які перетинають США транзитом у справах центральних органів державної влади) або G1, G2, G3, G4 (посадові особи центральних органів державної влади, які їдуть до США у зв’язку з необхідністю участі в діяльності міжнародної організації, а також співробітники міжнародної організації)
  • Діти віком до 14 років та дорослі віком після 79 років
  • Удеяких випадках апліканти, які поновлюють свої попередні візи, можуть повторно звернутися по візу без необхідності особистої присутності на співбесіді.

Питання 3. У мене вже є неімміграційна віза, термін дії якої невдовзі закінчиться. Я хотів(-ла) би (б) її поновити. Чи повинен/повинна я знову проходити весь процес звернення по візу?

Кожна заява на отримання неімміграційної візи розглядається окремо. Навіть якщо у вас уже була віза і навіть якщо Ваша теперішня неімміграційна віза ще дійсна, ви повинні подати заяву про видачу нової візи в загальному порядку. Однак, у деяких випадках апліканти, які мали візи раніше, можуть повторно звертатися по них без необхідності особистої присутності на співбесіді.

Питання 4. Термін дії мого закордонного паспорта закінчився, а термін дії візи США — ще ні. Чи потрібно мені звертатися по нову візу?

Віза США дійсна до дати, вказаної на самій візі (крім випадку, якщо її було скасовано офіцером імміграційної служби США).  Ви можете використовувати візу і новий паспорт, якщо термін дії паспорта з діючою візою закінчився або скоро закінчиться.  Розбіжності у транслітерації імені та прізвища у старому і новому паспортах не вплинуть на чинність візи.  Однак, громадянство на візі, повинне співпадати з громадянством у новому паспорті. Крім того, у паспорті, який містить візу, повинні зберегтись усі його сторінки та обкладинка. Вилучення візи із паспорта, як і пошкодження сторінки із біографічною інформацією або інших сторінок закордонного паспорта анулює Вашу візу.

Візи не можуть бути перенесені з одного паспорта до іншого. Якщо аплікант бажає мати візу у новому паспорті, він/вона повинні знову звернутися по візу. При повторному зверненні по візу аплікант повинен знову сплатити усі відповідні збори а також виконати усі відповідні вимоги та процедури, як і при звичайному зверненні по візу.

Питання 5. Як продовжити термін дії візи?

Термін дії візи неможливо продовжити незалежно від її типу. Необхідно звернутися по нову візу.

За детальнішою інформацією телефонуйте (093)7367582, (067)9420798, (093)9623624 або залиште повідомлення та свій контактний номер на сайті і ми зателефонуємо Вам!

сша

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *