Кілька порад, як отримати громадянство у Канаді

Багато людей за межами Канади задаються питанням: “Як отримати канадське громадянство?”. Канадський уряд не приховує, що зацікавлений ​​в більшій кількості іммігрантів, особливо в малонаселені регіони, тому все більше людей замислюються про переїзд до Канади.

Канада – країна іммігрантів, тому є стереотип, що іммігрувати в Канаду і стати громадянином – це досить просте завдання. Але насправді стати громадянином не так просто. Потрібно прожити в Канаді як мінімум чотири роки, вести себе найкращим чином і більш-менш орієнтуватися в історії країни, яку ви скоро будете називати домом.

Ось поради для тих, хто серйозно має намір переїхати в Канаду.

Держава визначає кілька випадків, коли ви можете бути громадянином Канади, навіть якщо народилися в іншій країні. Здебільшого це залежить від громадянства ваших батьків. Можливо, статус канадця дістався вам у спадок, а ви про це не знаєте.

Якщо ви неповнолітній, то отримати громадянство буде дуже складно

Якщо неповнолітній хоче стати громадянином Канади, то його батько або опікун повинен заповнити заяву за нього. Крім того, він повинен бути постійним жителем, а батько повинен бути або громадянином, або подавати заяву на отримання громадянства одночасно зі своєю неповнолітньою дитиною.

Приєднуйтесь до кваліфікованих іммігрантів

У Канаді працює прискорена система імміграції Express Entry. Саме так кваліфіковані робітники можуть швидко освоїтися в країні.

Всі претенденти за програмою Express Entry отримують певну кількість балів залежно від їх навичок та перспектив працевлаштування. Потім складається загальний рейтинг, де заявників порівнюють один з одним. Тих, хто опиняється на перших позиціях, запрошують на постійне проживання в Канаду.

Отримайте статус постійного жителя Канади

Є кілька способів стати постійним жителем. Можна подати заяву в обрану провінцію, піти по підприємницькому шляху, отримати допомогу від членів сім’ї або поїхати в Квебек, де діють особливі умови для імміграції.

Постійні жителі мають право на медичне обслуговування і можуть працювати, вчитися і подорожувати в будь-якому місці в Канаді. Навпаки, вони не можуть голосувати, балотуватися на виборах і обіймати певні високі посади.

Заявіть про ваш намір залишитися в країні

Якщо вас запросили стати постійним жителем, ви повинні підтвердити свої плани залишитися в Канаді. Уряд визнає вас постійним жителем, якщо ви перебуваєте в Канаді мінімум два роки протягом п’ятирічного періоду. Якщо ви проводите в країні менше часу, то можете втратити статус постійного жителя.

Якщо ви не проживаєте в Канаді, то повинні працювати за її межами державною посадовою особою («слугою Корони») або жити за кордоном з членами сім’ї, серед яких є «слуга Корони».

Зберігайте статус постійного жителя як мінімум 4 роки

Постійні мешканці не завжди стають громадянами.  Якщо ви живете в Канаді, то повинні бути постійним жителем і фізично пробути в країні не менше 1460 днів (чотири роки) в статусі постійного жителя.

Ви також повинні бути присутніми в країні 183 дні (півроку) протягом кожного з чотирьох календарних років, які повністю або частково входять в ці шість років до дати подання заяви.

Іншими словами, вам потрібно бути в Канаді майже весь час.

Задекларуйте ваш дохід

Крім вимоги про проживання в Канаді, ви повинні надати податкову декларацію за чотири роки в рамках шестирічного періоду, що передує даті подачі заяви.
Це підтвердить, що ви працюєте законно.

Вивчіть англійську або французьку

Як і в багатьох інших країнах, в Канаді дві офіційні мови: англійська і французька.
Щоб стати громадянином, вам потрібно знати одну з них. При цьому вільне володіння не обов’язково. Досить вміти підтримувати побутові теми, розповідати про себе, роз’яснювати маршрут і користуватися базовою граматикою.

Разом з вашою заявою ви відправите письмові документи, а фахівець з питань громадянства вирішить, чи достатньо хороша ваша французька або англійська.

Зустрітися з Канадою ближче

Вам в будь-якому випадку доведеться трохи почитати про Канаду, бо уряд перевіряє, наскільки добре претенденти на отримання громадянства знають історію, цінності, інституції та символіку країни.

Ви будете проходити тест, якщо вам від 16 до 64 років. Зазвичай він проводиться в письмовій формі, але фахівець з питань громадянства може задати і усні запитання.

Постарайтеся, щоб ваше заяву не відхилили

Є ряд причин, за якими вам можуть відмовити в канадському громадянство. Наприклад, уряд з недовірою ставиться до надання громадянства особам, які вчинили злочин протягом чотирьох років до подачі заяви або тим, хто знаходиться в судовому розгляді за злочин.

Крім того, уточнюється, що люди, які відбувають тюремне ув’язнення, не можуть використовувати їх термін для отримання постійного проживання (це не зовсім «намір проживати в країні»).

093 736 75 82

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *