Як перевірити тривалість перебування особи в іншій, ніж Польща країні Шенген-зони, якщо така особа має національну польську візу або дозвіл на проживання в Польщі?

Особа, яка має національну польську візу або дозвіл на проживання в Польщі, може перебувати в іншій країні Шенгенської зони до 3 місяців протягом 6 місяців, з дня першого в’їзду (при деяких обставинах винятком з цього правила можуть бути особи, які мають дозвіл на перебування довготермінового резидента ЕС).

У зв’язку з тим, що в Шенгенській зоні скасований прикордонний контроль осіб, які перетинають кордони між державами-членами ЄС, якщо людина їде на машині або автобусі, немає чіткої процедури перевірки тривалості її перебування в Шенгенській зоні. Під час подорожі літаком термін перебування може бути перевірений, так як дані особи вводяться в систему прикордонного контролю в аеропорту.

Варто пам’ятати, що особа, яка перевищує дозволене 3-місячне перебування, робить це виключно на свій страх і ризик. Перебування на території держави Шенгенської зони (іншого ніж те, яке видало національну візу або тимчасове проживання для іноземця) після дозволеного терміну перебування на його території (3 місяці протягом 6 місяців з дня першого в’їзду) може бути підставою для видачі рішення про видворення з території цієї країни і заборону в’їзду в до країн Шенгенського простору.

інформація за тел. 093 736 75 82, 067 94 207 98

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *