Часті питання про програму ДВ (Green Card)

1. Чи потрібні фотокартки для всіх членів сім’ї, чи лише для тієї особи, яка подає заявку?

Для електронної реєстраційної форми необхідно надавати нещодавно зроблені окремі фотокартки особи, яка подає заявку, її чоловіка/дружини та всіх їх дітей віком до 21 року. Групові та сімейні фотокартки не прийматимуться. УВАГА! Фотокартки повинні бути зроблені не пізніше, ніж за півроку до подачі заявки на участь у Лотереї.

2. Чи можуть особи, які перебувають у США, взяти участь у Лотереї?

Так, претендент може перебувати як у США, так і в іншій країні, і заявку можна буде надіслати як зі Сполучених Штатів, так і з будь-якої іншої країни.

3. Чи обмежується кількість заявок кожного претендента поданих на участь в Лотереї протягом щорічного реєстраційного періоду?

 Так, закон дозволяє подавати кожній особі лише по одній заявці впродовж кожного реєстраційного періоду. Претенденти, від імені яких буде надіслано більше однієї заявки, будуть дискваліфіковані. Державний департамент застосовуватиме найдосконаліші технології та інші засоби, щоб виявити осіб, які надсилатимуть більше однієї заявки протягом одного реєстраційного періоду. Претендентів, які надішлють більше однієї заявки, буде дискваліфіковано, а інформація про них буде постійно зберігатися у Державному департаменті. Претендентам дозволяється подавати заявку щороку під час встановленого реєстраційного періоду.

4. Чи можуть чоловік і дружина подавати заявки окремо один від одного?

Так, чоловік і дружина можуть подати по одній заявці, якщо вони відповідають вимогам, що висуваються до потенційних іммігрантів. Якщо один з них виграє у лотереї, другий отримує статус близького родича.

5. Які вимоги висуваються до освіти та професійної підготовки претендента?

Закон і нормативні акти вимагають, щоб кожен претендент мав щонайменше закінчену середню освіту чи її еквівалент, або впродовж останніх п’яти років дворічний робочий стаж, який вимагає не менше двох років професійно-технічної підготовки. Під «середньою освітою або її еквівалентом» мається на увазі успішне закінчення дванадцятирічного курсу початкової та середньої школи у Сполучених Штатах або успішне офіційно підтверджене закінчення в іншій країні курсу початкової та середньої освіти, що прирівнюється до курсу середньої школи у США. Лише формальні курси навчання відповідають цим вимогам; заочна освіта чи сертифікати еквівалентності (такі як G.E.D.) не прийматимуться. Документальне підтвердження освіти або професійного стажу не потрібно прикріплювати до реєстраційної заявки, але його необхідно буде надати працівникові консульства під час співбесіди на отримання візи.

6. Чи встановлено мінімальний вік для учасників Лотереї «Грін Кард»?

Мінімальний вік для претендентів не встановлюється, але вимоги щодо закінчення середньої школи та професійної підготовки на час подання заявки, які висуваються до кожного головного претендента, практично не дають можливості взяти участь у лотереї особам віком до 18 років.

093 736 75 82,     067 942 07 98,     093 962 36 24

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *