Як пересвідчитися, чи роботодавець сплачує ваші внески до ZUS?

Коли заробітчанин працює на умові про працю – тут нема підстав хвилюватися.

Якщо ви працюєте на умові о dzieło – теж нема про що хвилюватися. Роботодавець не має сплачувати ваші страхові внески.

Якщо праця на умові зліценя,  тут ситуація не така однозначна.
По умові зліценя роботодавець може цілком законно страхові внески не сплачувати. І хоча польське законодавство намагається такі випадки мінімізувати, але вони все ще є.

Роботодавець буде звільнений від  внесків до  ZUS, наприклад, якщо у працівника є інша, основна робота і на ній він вже сплачує мінімально необхідну ставку внеску. Також, ZUS не буде сплачуватися для студента, молодшего за 26 років.

І навпаки. Якщо робітник працює у певного роботодавця на умові про працю і, крім неї, укладає з цим самим роботодавцем ще й умову зліценя, то вважається найманим працівником в обох випадках і працедавець має сплачувати за нього повний перелік соціальних виплат.

Отже, якщо роботодавець має сплачувати за вас внески, ви завжди можете попросити в бухгалтерії відомість нарахувань. Ця форма зветься ZUS RMUA.

Якщо ж, з якихось причин,  звертатися до бухгалтерії вам незручно, то ви можете створити особитий профіль на сайті ZUS і завжди мати доступ до повної інформації, коли і скільки для вас було сплачено страхових внесків.
Зробити це можна тут. Для реєстрації вам знадобиться PESEL
Оскільки у вашому персональному профілі на сайті ZUS міститься ваша особова інформація, вам буде необхідно ідентифікувати себе. Зробити це можна або через ваш профіль в системі ePUAP, або за допомогою електронного цифрового підпису, або банківського ключа. Якщо нічого з переліченого у вас нема – на порталі буде сформовано вхід через логін/пароль.
Вам також доведеться одноразово особисто навідатися до свого місцевого відділення, аби підтвердити, свою особу. Тоді вам буде відкрито доступ до профілю.

Джерело https://leewadia.wordpress.com

віза  ЗАМОВИТИ

Апостиль  ЗАМОВИТИ

Переклади   ЗАМОВИТИ

ПСИХОЛОГ  ЗАМОВИТИ

Віза в США, Канада, Великобританія  ЗАМОВИТИ

Страхівка ЗАМОВИТИ

Курси англійської ( німецької, польської)ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ

Поїздка в Європу ЗАМОВИТИ

Забронювати готель або квиток на літак  тут

Сканувати , копіювати або ламінувати документ.Натисніть ТУТ

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *