Як перевірити, чи можна виїхати за кордон?

Перед тим, як поїхати за кордон у нас виникають запитання: чи не заборонять мені виїзд з України з непогашеним кредитом, тобто, чи є заборона виїзду за кордон боржникам банків, або чи можна виїхати за кордон якщо є кредит? Турбують і такі питання, як борги за аліментами і штрафами ПДР при перетині кордону, за комуналку та й взагалі, які є обмеження виїзду за кордон у 2018 році, чи діє на практиці заборона виїзду за кордон при виконавчому судовому впровадженні щодо громадянина, чи може реально судова заборона на виїзд за кордон перешкодити виїзду? Чи стосується все це безвізу? І так далі.

За повідомленням сайту ДПСУ від 19.09.2017 року, подання запиту на отримання цієї інформації з 2018 року надається тільки за письмовим запитом на інформацію (поштовим зв’язком по системі Укрпошта або особисто — до громадської приймальні Адміністрації Державної прикордонної служби України).

Звернення з вищевказаних питань необхідно подавати особисто та/або направляти письмово (запечатане у конверт) на адресу Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України

Як перевірити, чи не заборонено судом виїзд за кордон?

Нажаль, єдиної державної судової бази даних з цього питання у мережі Інтернет не існує, тому потрібно звернутися до Адміністрації Державної прикордонної служби України (див. початок статті).

Як виїхати за кордон з боргами за аліментами?

Від 6 лютого 2018 року вступив в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів». Всі впроваджені законом обмеження стосуються осіб, які мають сукупну аліментову заборгованість за понад 6 місяців.

Раніше державний виконавець відносно таких осіб був зобов’язаний звертатися до суду з поданням про обмеження таких осіб щодо виїзду закордон. Тепер державний виконавець згідно із своїм рішенням стосовно особи, яка має сукупну заборгованість за понад 6 місяців, має право без вердикту суду прийняти рішення відносно обмеження права виїзду закордон.

Після сплати заборгованості по аліментах, ці обмеження будуть переглянуті.

Заборона виїзду за кордон по штрафам за порушення правил дорожнього руху (ДАЇ, поліція), або за боргами за комунальні послуги

Дійсно, трапляються випадки, коли на кордоні не пустили боржників за штрафами ПДР, або за боргами за комунальні послуги.

Але, головне: для заборони виїзду за кордон необхідне судове рішення (іменем України) щодо обмеження боржника у його конституційному праві вільного пресування  (виїзду за кордон).

Що потрібно знати при виїзді за кордон боржникам банків?

Заборонити виїзд за межі країни можна тільки в судовому порядку за заявою виконавця (це може бути держава), і тільки в тому випадку, якщо позичальник ухиляється від виконання своїх зобов’язань!

Хоча законодавством чітко визначено, хто і в яких випадках може встановлювати заборону виїзду за кордон боржникам, однак на практиці суди не завжди дотримуються встановлених норм.

Якщо у Вас є кредит і час від часу Ви допускаєте прострочення, то заборони на виїзд за межі України боятися не варто.

Якщо по Вашому кредиту є рішення суду на стягнення заборгованості, і Ви неодноразово отримували лист від виконавця, то відповідно до законодавства суд негайно розглядає заяву про заборону на виїзд за кордон без виклику чи повідомлення Вас. І в цьому випадку заборона на виїзд за межі України може виявитися для Вас несподіванкою.

Щодо додаткової інформації звертайтеся до онлайн чату на нашому сайті або за тел. 093 736 75 82

віза  ЗАМОВИТИ

Апостиль  ЗАМОВИТИ

Переклади   ЗАМОВИТИ

ПСИХОЛОГ  ЗАМОВИТИ

Віза в США, Канада, Великобританія  ЗАМОВИТИ

Страхівка ЗАМОВИТИ

Курси англійської ( німецької, польської)ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ

Поїздка в Європу ЗАМОВИТИ

Забронювати готель або квиток на літак  тут

Сканувати , копіювати або ламінувати документ.Натисніть ТУТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *