ДОЗВІЛ НА ТИМЧАСОВЕ ПРОЖИВАННЯ

 

Процедура отримання дозволу на тимчасове перебування

Дозвіл на перебування на визначений час видається у воєводському управлінні, відповідному до місця проживання іноземця у відділі до справ іноземців.

У іноземця, який клопочеться про отримання дозволу на перебування на визначений час, беруть відбитки пальців для розміщення їх на карті перебування

У випадку, коли іноземець подає заяву на дозвіл на тимчасове проживання під час свого легального перебування в Польщі і, якщо його заява не містить формальних недоліків, то воєвода ставить у проїзному документі іноземця штамп, який підтверджує подачу заяви на дозвіл на тимчасове проживання. Цей штамп легалізує перебування іноземця у Польщі (навіть, якщо закінчиться термін дії візи чи попередньої карти перебування) до дня видачі рішення у справі карти перебування, а у випадку оскарження негативного рішення – до моменту, коли рішення II інстанції, (тобто, начальника Управління у справах іноземців) стане остаточним.

Увага: Цей штамп не дає права подорожувати в інші країни Шенгенської зони або Європейського Союзу. На підставі штампа в паспорті іноземець може виїхати до країни свого походження, однак не зможе повернутись на цій підставі до Польщі – щоб в’їхати до Польщі іноземець повинен отримати візу.

Іноземець, який хоче отримати дозвіл на тимчасове проживання, подає заяву про надання дозволу на перебування на визначений час особисто. Якщо іноземець не подасть заяви особисто, а, напр., через довірену особу, то воєвода викличе його особисто в управління протягом 7 днів (для отримання органами влади відбитків пальців іноземця). Якщо іноземець не з’явиться в управління, його заява не буде розглядатись, тобто, процедура надання йому карти не буде проводитись.

Основний пакет документів необхідний для подачі заяви на дозвіл на перебування на визначений час:

1)      2 екземпляри заповненої заяви про надання дозволу на перебування на визначений час ;

2)      дійсний проїзний документ (3 ксерокопії + оригінал для ознайомлення)

3)      4 актуальні, кольорові фотографії ;

4)      письмова згода осіб, які мають батьківські права на видачу дозволу на тимчасове перебування малолітній дитині.

Додатково потрібно представити документи, які підтверджують дані, що містяться в заяві і підтверджують мету перебування іноземця в Польщі. Представлення якомога повного і вичерпного комплекту документів прискорює розгляд справи. Слід, однак, мати на увазі, що воєводське управління завжди може просити з’явитись особисто і представити додаткові документи, які б підтверджували заявлену мету перебування іноземця в Польщі.

Тривалість процедури

Рішення у справі дозволу на перебування на визначений час повинно бути видане протягом 1 місяця, а в особливо складних випадках – не пізніше, ніж протягом 2 місяців з дати подання документів.

1 місяць триває також апеляційний процес, рахуючи від дати подання апеляційної заяви в Управління у справах іноземців. До цих термінів не входить період відстрочення справи та період затримок, які сталися з вини іноземця або з причин незалежних від УУСІ.

Ця процедура, однак, може тривати довше. Це пов’язано з тим, що воєвода зобов’язаний переконатися, що в’їзд і перебування іноземця в Польщі не представляють ніякої загрози для оборони, безпеки та громадського порядку. Установи, до яких він звертається в цьому випадку, повинні протягом 30 днів надати інформацію. Крім того, беручи до уваги індивідуальний характер кожної справи, її розгляд може тривати довше, до з’ясування всіх важливих обставин.

віза ЗАМОВИТИ

Апостиль  ЗАМОВИТИ

Переклади   ЗАМОВИТИ

ПСИХОЛОГ  ЗАМОВИТИ

Віза в США, Канада, Великобританія  ЗАМОВИТИ

Страхівка ЗАМОВИТИ

Курси англійської ( німецької, польської)ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ

Поїздка в Європу ЗАМОВИТИ

Забронювати готель або квиток на літак  тут

Сканувати , копіювати або ламінувати документ.Натисніть ТУТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *