Доступ до німецького ринку праці

Громадянам з країн, які не належать до Європейського Союзу (ЄС) або Європейської економічної зони (ЄЕЗ) – так званих громадян третіх країн – потрібна резиденція (віза, дозвіл на проживання, синя карта ЄС, дозвіл на поселення або постійний ЄС) вид на проживання); 

 

Доступ до німецького ринку праці визначається положеннями німецького закону про проживання (AufenthG). Для проживання з метою працевлаштування  вимагається схвалення Федерального агентства зайнятості (ФА). Це схвалення може бути отримано у внутрішній процедурі від німецького агентства за кордоном у країні походження (візовий центр) або відповідальному місцевому імміграційному органу в Німеччині. Дозвіл на прийом на роботу видають разом з дозволом на проживання.
Для схвалення завжди вимагається, щоб законодавче положення передбачало доступ до німецького ринку праці, повинна бути  конкретна пропозиція про роботу, і немає жодних пільгових працівників у ЄС  для конкретної роботи, а умови працевлаштування можна порівняти з тими, що існують у внутрішніх працівників (робоча сила) ринковий тест). Спеціалізовані групи експертів в агентствах зайнятості в Ессені, Кельні, Франкфурті-на-Майні, Мюнхені та Штутгарті відповідають за дозвіл на проживання.

 

Якщо ви вже подали заявку і у вас є конкретні питання стосовно вашої заявки, ви можете зв’язатися з вашою контактною особою безпосередньо в регіональних місцях або зателефонувавши за номером +49 228 / 713-2000 і натиснувши клавішу 2 в голосовому меню.( Німеччина)

Джерело: Федеральна біржа праці.Німеччина

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *