Рекомендації громадянам України, які планують здійснити подорожі або перебувають на території США

У зв’язку із намірами Уряду США запровадити 30-денне обмеження на в’їзд іноземних громадян з низки країн Європи з метою протидії поширенню коронавірусу COVID-19, рекомендуємо громадянам України, які планують подорожі до США та європейських країн, звернути увагу на таке.

Обмеження набувають чинності з 13 березня ц.р. Згідно з роз’ясненнями Білого дому та Департаменту внутрішньої безпеки, обмеження на в’їзд до Сполучених Штатів стосуються іноземних громадян, у тому числі українців, які упродовж останніх 14 днів перебували на території будь-якої з 26 європейських країн, що не мають між собою внутрішніх кордонів – Австрії, Бельгії, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Греції, Угорщини, Ісландії, Італії, Латвії, Литви, Ліхтенштейну, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Словаччини, Словенії, Іспанії, Швеції та Швейцарії.

Співвітчизникам, які продовжують перебувати на території США, необхідно виявляти підвищену увагу та обережність, дотримуватися та виконувати вимоги місцевих органів влади, уникати відвідання уражених вірусом штатів, повідомити про своє місце перебування та контактні дані до найближчої дипломатичної установи України, а також зареєструватися на вебресурсі «ДРУГ», слідкувати зарекомендаціями подорожуючим на сайті МЗС України та вебресурсі “Поради подорожуючим від Консульської служби України”.

У випадку потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникненні загрози життю і здоров’ю, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися до найближчої дипломатичної установи України (довідкова інформація – на сайті МЗС України) або на цілодобову “гарячу лінію” МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua.

Також необхідно дотримуватися рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я та органів охорони здоров’я України (з більш детальною інформацією можна ознайомитися на сайті Міністерства охорони здоров’я України).

 

 

Джерело :  https://mfa.gov.ua/news/rekomendaciyi-gromadyanam-ukrayini-yaki-planuyut-zdijsniti-podorozhi-abo-perebuvayut-na-teritoriyi-ssha

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *