Освіта за кордоном

Освіта за кордоном у вигляді захоплюючої пригоди на канікулах – що може бути краще ?

course_type_24

Пропонуємо вам:

Канікулярні групові програми з вивчення мови

понад 20 груп до Великобританії, Канади, США, Мальти, Іспанії, Німеччини і т.д. протягом літніх канікул, а також 1-2 групи під час осінніх, зимових та весняних канікул.

Індивідуальні програми для дітей та дорослих

Середня освіта, Вища освіта

Методи навчання:

Французька, німецька, англійська мови дітям викладаються разом з навиками малювання,танцями, заняттям спортом і мистецтвом, а також захоплюючою екскурсійною програмою.

Програми навчання:

-мовні курси

-підготовка до вступу в університети світу

-навчання в школах-пансіонах

-програми бакалавра, магістратура

Тривалість навчання:

від 2 тижнів до 4 років

Тип документу, що видається по закінченню навчання:

диплом, сертифікат

 

Навчання за кордоном – це інвестиції у власне майбутнє.

Сьогодні навчання за кордоном сталокращою реальністю, яку батьки можуть дати своїм дітям. 

тел. 0939623624    0679420798

Канікули за кордоном: як підготувати дитину


Поїздка на канікулах на мовну програму за кордон — у мовний табір з проживанням у резиденції чи на програму з проживанням у сім’ї; групова поїздка чи індивідуальна — це завжди велика подія і стрес як для самої дитини, так і для її батьків. Більшість дітей, в основному віком 7-16 років, їде навчатися влітку, на 2-3 тижні або довше, трохи менше дітей — на осінніх, зимових чи весняних канікулах, в основному на програми з проживанням у сім’ї.

На рівень ефективності навчання і рівень загального задоволення дитини від поїздки впливає безліч важливих факторів і нюансів. Серед найголовніших залишається правильна підготовка дитини до поїздки і навчання — як освітньою агенцією, так і батьками вдома. У даній статті зупинимося на порадах для батьків.
Отже, щоб дитина отримала максимум задоволення, позитивних емоцій й ефекту від навчання, а батьки максимум спокою:

1. Обирайте тип програми і країну навчання разом з дитиною. Вислухайте побажання дитини та разом з дитиною читайте пропозиції агенцій щодо місця проведення програми (велике місто або затишне містечко з красивою природою; кампус у центрі міста чи десь у сільській місцевості), наповнення програми (чи хотіла б вона займатися додатково спортом, професійним футболом, музикою, мистецтвом, театральною майстерністю тощо), очікуваного результату від поїздки (основний пріоритет — в інтенсивному навчанні чи у насиченості екскурсіями). Важливо, щоб дитина їхала у табір (на програму), який обрала самостійно і взяла при цьому свого роду відповідальність перед навчанням.
2. “Тверезо” оцініть тип характеру і психологічні можливості своєї дитини: рівень самостійності, вміння без паніки реагувати на незнайомі ситуації, ступінь стриманості у суперечках з іншими дітьми (особливо у випадку хлопців) тощо. Інколи батьки дуже хочуть організувати індивідуальну поїздку, проте дитині все ще треба “свій” нагляд, повне планування її дня, ретельний нагляд над її харчуванням, що можливо реалізувати саме у груповій поїздці, особливо коли дитина їде за кордон без батьків вперше.
3. Готуючись до поїздки, заспокойтесь самі і налаштуйтеся на позитив. Батьки часто хвилюються більше, ніж діти, а тому бачать небезпеку у речах, де її нема: у співвідношенні хлопців і дівчат у групі; у відсутності басейну на кампусі, коли дитина не дуже його і потребує; у відсутності україно- чи російськомовного персоналу на кампусі. Жодним чином не можна показувати своє надмірне переживання, паніку чи страх перед самостійною поїздкою дитини за кордон, особливо першою. Дитина все відчуває і починає ще більше хвилюватися, фокусуватися на труднощах замість  чудової можливості отримання нових знань, досвіду і навичок міжкультурного спілкування.
4. Проте заздалегідь обговоріть з дитиною її страхи та поясніть, які труднощі можуть виникнути під час перебування в таборі, і як на них потрібно чи не потрібно реагувати (як правило, освітня агенція також обговорює це з дитиною перед поїздкою, проте варто ще раз повторити це вдома). Серед таких складних ситуацій може бути “не зрозумів пояснення розкладу і правил у таборі”, “погано розумію пояснення вчителя на заняттях”, “чую образливі або несправедливі коментарі в свою сторону від дітей (чи дитини) з іншої країни”, “не бажаю брати участь у тренінгові театральної майстерності” тощо. Підготуйте дитину, що такі ситуації можливі, налаштуйте її на те, що будь-яку з них можна вирішити — необхідно тільки звернутися до персоналу чи в агенцію і розповісти про свої хвилювання, не боятися задавати питання.
5. Навчіть дитину толерантно і з повагою ставитися до особливостей поведінки і цінностей дітей різних національностей та релігій. Інколи батьки звертають недостатньо уваги саме на дану пораду, сприймаючи “неадекватну” поведінку своїх дітей за юнацькі несерйозні витівки. Проте, несерйозні витівки часто мають серйозні наслідки та сприймаються як дуже образливі представниками інших національностей.
6. Навчіть дитину доглядати за собою до початку поїздки: прокидатися вранці (з будильником чи без), застеляти постіль, тримати свої речі в порядку, вчасно давати речі для прання, мити довге волосся тощо. Усе це легко контролювати керівнику групи в груповій поїздці, але практично неможливо у випадку індивідуальної.
7. Поясніть заздалегідь, що у кожному навчальному центрі, у кожному таборі, є свої правила, і їх потрібно дотримуватися: правила поведінки, режиму, участі в активностях й екскурсіях, зміни меню харчування тощо. За недотримання таких правил дітей, їхні батьки потім можуть заплатити грошовий штраф. Такі правила обов’язково ретельно проговорюються разом з освітньою агенцією перед навчанням, особливо, коли це — індивідуальна поїздка. Якщо дитина бере участь у груповій поїздці, вона має чітко розуміти, що керівник групи відповідає за її безпеку і благополуччя, тому його прохань і порад потрібно дотримуватися.
8. Потурбуйтеся про технічне забезпечення зв’язку дитини з вами заздалегідь. Вчасно поповніть мобільний рахунок. Особливо якщо дитина молодша, встановіть на телефоні і навчіть користуватися такими програмами зв’язку як Viber, WatsApp, Skype тощо. Навчіться користуватися ними самі, бо часто спілкування навіть з керівником групи відбувається у створеній групі батьків, наприклад, у Viber-і.
9. За можливості, ознайомтеся з деталями програми, культурними й історичними особливостями країни, куди їде дитина. Отримайте від організаторів поїздки інформацію про цікаві місця, які дитина відвідає під час екскурсій, програму дозвілля, історію місця чи міста проведення програми. Така інформація, як правило, вивчається ще на етапі вибору програми чи табору, проте у неї варто ще глибше зануритися перед поїздкою. Тоді навчання і поїздка загалом ще більше запам’ятаються.
10. Потурбуйтеся про дрібнички, які допоможуть дітям швидше адаптуватися і менше сумувати за батьками. Крім необхідних речей і обов’язкових документів,  не забудьте покласти у валізу улюблену м’яку іграшку, якщо ваша дитина молодшого віку звикла засинати разом з іграшкою; якщо дитина любить читати перед сном, покладіть до валізи книжку, і ще краще тією мовою, яку їде вивчати дитина (звичайно, адаптовану версію до відповідного рівня мови).
Дані поради — базові, основні, але дуже важливі.