Цікаві звичаї святкування Нового Pоку.

Австрія. Сучасний звичай подарунків і вітань на Новий Pік тут був поширений ще наприкінці XVIII – початку XIX століть. Тепер прийнято дарувати фігурки або посилати поштові листівки з традиційними символами щастя – сажотрусом, чотирилистою конюшиною, свинею. Вечеря 31 грудня повинна бути багатою, щоб у новому році добре жилося. Обов’язковою м’ясною стравою було заливне порося або свинина.

Угорщина. У “доленосну” першу секунду Нового Pоку вважають за краще свистіти – причому, використовуючи не пальці, а дитячі дудочки, ріжки, свистки. Вважається, що саме вони відганяють від житла злих духів і закликають радість, благополуччя.

Франція. Незважаючи на те, що французів називають велелюбною нацією, у новорічну ніч вони вважають за краще не цілуватися, а наїдатися і напиватися. За традицією, хороший господар-винороб неодмінно повинен цокнутися з бочкою вина, привітати її зі святом і випити за майбутній урожай. А оскільки вино у Франції не робить тільки ледачий, можете собі уявити, як у них там весело.

Шотландія. У Шотландії, точніше, в деяких селах цієї країни, Новий Pік зустрічають своєрідним факельним ходом: підпалюють бочки з дьогтем і котять їх по вулицях. Таким чином, шотландці “спалюють” старий рік і освітлюють дорогу новому. Ранок нового року у них ще відповідальніший, ніж сама новорічна ніч, адже від того, хто першим увійде до будинку цього дня, залежить благополуччя господарів. Вважається, що щастя приносить темноволосий чоловік, який прийшов з подарунком.

134-party-banner

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *