Підстави для отримання і відмови, вартість та терміни оформлення закордонного паспорту!

%d0%bf%d0%b0%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82

Підстави для отримання послуги

Послуга надається за бажанням особи.Паспорт громадянина України для виїзду за кордон оформлюється дітям від народження строком на 4 роки, громадянам віком від 16 років – строком на 10 років.

Як отримати послугу
  1. Подати до підрозділу ДМС необхідні документи (у разі проживання за кордоном подати документи до відповідної дипломатичної установи);
  2. у разі оформлення паспорта з електронним чіпом, під час оформлення заяви у підрозділі ДМС необхідно пройти процедуру сканування відбитків вказівних пальців рук. Сканування відбитків пальців рук дітей зійснюється з 12 років за дозволом батьків (законних представників).
  3. перевірити правильність внесення персональних даних про себе до заяви-анкети, звертаючи при цьому особливу увагу на правильність написання транслітерації свого прізвища та імені, та засвідчити власним підписом у заяві-анкеті правильність таких даних;
  4. звернутися до територіального органу або підрозділу ДМС та отримати паспорт громадянина України для виїзду за кордон, надавши паспорт громадянина України для внесення відповідної відмітки, або відмову в оформленні та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Вартість послуги та пільги

Увага! Інформація про платежі на цій сторінці актуальна лише для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон у підрозділах міграційної служби. При оформленні цього документу у консульських установах України за кордоном сплачується консульський збір.

Оплачується адміністративний збір, який розраховуєхться як сума вартості адміністративної послуги та вартості бланку

 

У разі оформлення протягом 20 робочих днів сума адміністративного збору складає 557 грн. 32 коп., у тому числі:

  • Вартість адміністративної послуги253 грн. (Постанова КМУ від 2 листопада 2016 р. N 770)
  • Бланки паспорта громадянина України для виїзду за кордон виготовляються на замовлення центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері громадянства (абзац другий частини першої статті 4 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України»).
    З метою реалізацій вимог вказаного вище Закону ДМС щорічно укладає договори на виготовлення бланків паспорта громадянина України для виїзду за кордон з Державним підприємством «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів, яким встановлюється вартість  такого бланка документу.
    У 2016 році вартість бланку паспорта громадянина України для виїзду за кордон становить – 304 грн. 32 коп.

 

У разі термінового (протягом 7 робочих днів) оформлення, сума адміністративного збору складає 810 грн. 32 коп., у тому числі:

У разі термінового (протягом 3 робочих днів у випадках, визначених законодавством) оформлення, сума адміністративного збору складає 810 грн. 32 коп., у тому числі:

 

Термін розгляду заяви

Заяви про оформлення паспорта розглядаються протягом не більш як 20 робочих днів з дня подання документів, за виключенням наступних випадків:

  • При терміновому оформленні (за заявою особи) із сплатою подвійного розміру держмита та вартості послуги – до 7 робочих днів.
  • Якщо поїздка пов’язана з терміновим лікуванням від’їжджаючого, від’їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживав за кордоном, – протягом трьох робочих днів.
  • У разі виїзду на постійне місце проживання (еміграція) – 3 місяці.
  • У разі виїзду на постійне проживання за кордон усиновленої іноземцями дитини – громадянина України паспорт оформляється у строк до 10 робочих днів.

Строк дії документу, що є результатом отримання послуги

Для громадян віком до 16 років – 4 роки, для громадян віком понад 16років – 10 років з дати видачі

Підстави для відмови у наданні послуги

Виключний перелік підстав для тимчасової відмови у видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон визначено статтею 6 Закону України “Про порядок виїзду з України і в’їзду в  Україну громадян України“:

  • обізнаність з відомостями, що становлять  державну таємницю, – до закінчення строку, встановленого Законом України “Про державну таємницю” (у разі виїзду за кордон на постійне проживання);
  • діють  неврегульовані  аліментні,  договірні  чи інші невиконані обов’язання,  –  до  виконання  обов’язань  або розв’язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках, чи забезпечення зобов’язань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України;
  • стосовно  нього  у  порядку,  передбаченому  кримінальним процесуальним  законодавством,  застосовано  запобіжний  захід, за умовами якого йому заборонено виїжджати за кордон, – до закінчення кримінального провадження або скасування відповідних обмежень;
  • засудження за вчинення злочину, –  до  відбуття покарання або звільнення від покарання;
  • ухилення від виконання зобов’язань, покладених на нього судовим рішенням, рішенням іншого органу (посадової особи), – до виконання зобов’язань;
  • свідоме сповіщення про себе неправдиві відомості, – до з’ясування причин і наслідків подання неправдивих відомостей;
  • щодо громадянина подано цивільний позов до суду, – до закінчення провадження у справі;
  • перебування  під адміністративним наглядом органів внутрішніх справ, – до припинення нагляду.
    Офіційний сайт  Державна міграційна служба України  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *