Місцевий прикордонний рух (MRG)- Загальна інформація

Безымянный1

Документи на видачу дозволів місцевого прикордонного руху необхідно подавати у Пунктах Прийому Візових Анкет у м. Львові та м. Ужгороді

Дозвіл дає право його власникові на перетин кордону та перебування у прикордонній зоні до 90 днів кожного разу від дати перетину кордону, причому одноразове перебування не може перевищувати 60 днів.

Дозвіл може бути виданий жителям прикордонної зони, які :

-мають дійсний закордонний паспорт (проїзний документ дитини) для перетину державного кордону;

-пред’являть документ, який підтверджує місце постійного проживання у прикордонній зоні не менше трьох років, та обґрунтувати причини для частого перетину кордону в межах місцевого прикордонного руху;

-не були зареєстровані у Інформаційній Системі Шенген (SIS);

-не вважаються особами, що становлять загрозу громадському порядку, внутрішній безпеці, здоров`ю населення або міжнародним відносинам Польщі або України, а також Державам-членам Європейської Співдружності, а особливо якщо відносно них не виконано записів у державних реєстрах Держав – членів Європейської Співдружності з ціллю відмови в´їзду.

 

Документами, що підтверджують місце постійного проживання у прикордонній зоні на території України є: паспорт громадянина України; довідка про місце постійного проживання видана відповідними українськими органами.

 

Перший дозвіл видається мешканцеві прикордонної зони терміном дії на два роки, але не на довше, ніж на період дійсності паспорта. Натомість чергові дозволи видаються терміном дії на п´ять років, але не на довше, ніж на період дійсності паспорта, за умови, що заявник користувався попереднім дозволом згідно з положеннями Угоди.

Відповідні органи видають дозвіл в можливо короткий термін, але не довший ніж  60 календарних днів від дати прийняття заяви разом з додатковими документами. У виняткових випадках цей період може бути продовжений до 90 календарних днів.

Дозвіл на перетин кордону в межах місцевого прикордонного руху видається компетентним органом Республіки Польща, яким є консул. Відповідно: громадянам України, що проживають на території львівського консульського округу – Консул РП у Львові, мешканцям луцького консульського округу – Консул РП у Луцьку.

Оплата за прийом і розгляд заяви становить 20 євро. Від оплати звільняються інваліди, пенсіонери та діти до 18 років.

При подачі та розгляді документів на другий та кожний наступний дозвіл МПР консульський збір не стягується

У випадку порушення правил місцевого прикордонного руху, Сторони передбачають застосування санкцій, що визначаються своїми внутрішніми правилами.

У випадку загублення, пошкодження або знищення дозволу, громадянин зобов`язаний повідомити про це орган прикордонної служби держави, що видала документ.

Мешканці  прикордонної зони можуть перетинати спільний кордон Польщі і України через прикордонні пункти пропуску призначені для міжнародного пасажирського сполучення  та місцевого прикордонного руху. Органи прикордонної служби здійснюють контроль осіб, що перетинають кордон, згідно своїх внутрішніх правил, без  проставлення печатки про в´їзд і виїзд на дозволах і у паспортах.

Інформація за тел. 093 96 23 624   та  067 94 20 798

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *