Поради громадянам України, які подорожують до Сполучених Штатів Америки

Пам’ятайте, що в США дуже строго слідкують за дотриманням законів. Тому завжди дотримуйтесь правил дорожнього руху, а також не порушуйте обмеження, що стосуються вживання алкоголю та відвідання барів.

Вживання алкоголю до 21 року в США є незаконним. У більшості штатів алкоголь Ви зможете купити лише у спеціальних магазинах або ресторанах. Продавець або офіціант може запитати у Вас посвідчення особи для підтвердження Вашого віку. Вживання алкогольних напоїв у публічних місцях заборонено. Краще не вживайте алкогольні напої у присутності малолітніх дітей, в деяких штатах це може вважатись правопорушенням.

Якщо Ви сіли за кермо у нетверезому стані, Вас можуть заарештувати.

Сполучені Штати є країною рівноправного ставлення до будь-яких осіб незалежно від раси, національності, віросповідання, сексуальної орієнтації тощо. Будь-які спроби дискримінації жорстко караються. Не використовуйте такі терміни як «негр» або «чорношкірий». Пам’ятайте про термін «афроамериканець».

Спроби залицяння до інших осіб можуть бути розцінені як сексуальне домагання, за що в США передбачено сувору відповідальність.

Дуже суворо в США відносяться до будь-яких спроб незаконного провезення наркотичних засобів. Навіть за спробу провести незначну партію наркотичних засобів незалежно від ступеню їх впливу на організм (важкі наркотики, легкі, наркотичні засоби в таблетках, засоби, які містять додавання наркотичних речовин тощо), Вас буде заарештовано. Міра покарання може коливатись від штрафних санкцій до довічного ув’язнення.

Зажди пам’ятайте, що місця громадського відвідання (магазини, кафе, ресторани, готелі, автозаправні станції тощо) обладнанні камерами відеоспостереження і будь-яку Вашу дію буде відповідним чином зафіксовано.

Для викидання сміття користуйтесь сміттєвими урнами.  В деяких штатах, наприклад в Південній Кароліні, за викидання сміття на узбіччя дороги передбачено відповідальність від штрафу до тюремного ув’язнення.

Сполучені Штати Америки є країною, яка часто страждає від негоди (буревії, торнадо, шторми, повені тощо). Перед плануванням поїздки у конкретний регіон радимо пересвідчитись на веб-сайті  Національної метеорологічної служби США (www.weather.gov) у відсутності небезпечних ситуацій через погодні катаклізми.

тел. 0937367582, 067 94 207 98, 093 96 23 624

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *