Зміни в реєстрації освядчень для іноземців

 

З 1 вересня в центрах зайнятості Польщі змінилися правила прийому заяв (oświadczenie) про доручення роботи іноземцеві. Про це «Польща Сьогодні» повідомили в Міністерстві сім’ї, праці та соціальної політики Польщі.

З 1 вересня районні центри зайнятості (PUP) не реєструють заяви (oświadczenia) про намір доручити виконання роботи іноземцю, якщо вона буде після 31 грудня 2018 року. Це означає, що з 1 вересня до кінця грудня 2017 року буде можлива реєстрація заяв, які передбачають роботу іноземця не довше, ніж до кінця 2018 року (на термін до 6 місяців протягом наступних 12 місяців).

Робота на підставі заяв, зареєстрованих в PUP протягом 2017 року, буде можлива до кінця 2018 року. Слід зазначити, що запити про видачу візи у зв’язку з реєстрацією заяви будуть розглядатися на колишніх умовах, якщо будуть подані до 31 жовтня 2018 року.

Зміни пов’язані із набуттям чинності поправок в законі “про сприяння зайнятості і установах ринку праці, а також деяких інших законів”.

З 1 січня 2018 року освядчення з наміром доручити роботу іноземцю будуть реєструвати тільки у разі сезонних робіт. В той же час буде можливість подати заяву про видачу дозволу на сезонну роботу (до 9 місяців у календарному році). Як і раніше цими питаннями будуть займатися районні центри зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *