Допомога у випадку порушення трудових прав

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Якщо ви працевлаштовані на підставі трудового договору, a роботодавець порушує ваші трудові права, ви можете подати скаргу до Державної інспекції праці (Państwowа Inspekcjа Pracy), яка слідкує за дотриманням трудового закнодавства.

Наприклад, якщо роботодавець заборгував вам заробітну плату, Державна інспекція праці, на підставі поданої вами скарги, може розпочати процедуру перевірки. Якщо все підтвердиться – видасть рішення, яким зобов’яже роботодавця виплатити вам належну суму. Такі рішення видаються з приписом про негайне виконання, тому роботодавець буде змушений негайно виплатити вам суму, вказану  в приписі, незважаючи на те – чи подаватиме апеляцію на рішення Державної інспекції праці, чи ні.

Свої права ви можете відстоювати також у Суді праці. Причому не важливо, на якій підставі ви були працевлаштовані – за трудовим договором чи договором підряду. Суд, якщо виникне така потреба, даватиме вам всі необхідні роз’яснення. Додатково завжди можна звернутися до суду, аби призначив вам представника, тобто юрисконсульта або адвоката, який діятиме від вашого імені, а вам не потрібно буде платити за його послуги. З цією метою слід подати заяву разом із формою, в якій міститься декларація про ваш сімейний і майновий стан, рівень доходів та джерела утримання (заяву можна знайти за адресою: https://bip.ms.gov.pl). Суд візьме до уваги ваше клопотання, якщо визнає необхідність участі юрисконсульта або адвоката в розгляді вашої справи.

УВАГА! Щоб отримати допомогу призначеного представника, вам слід довести, що не маєте змоги покрити кошти оплати послуг адвоката чи юрисконсульта без нанесення збитків вашому сімейному бюджету, адже це може призвести до проблем із належним утриманням вас і вашої сімї.

Звернення до суду тісно пов’язане з обов’язковим покриттям витрат на судовий процес. Якщо ви працюєте на підставі трудового договору, то як працівник звільняєтеся від обов’язкової сплати судового збору при розгляді справ, які стосуються трудових відносин, за винятком ситуації, коли позовна заява стосуватиметься повернення вам суми (позовної вимоги) понад 50 000 злотих – тоді змушені будете сплатити судовий збір у розмірі 5% від цієї суми. Інакше виглядає ситуація у випадку осіб, котрі не є працівниками, а лише виконують роботу на підставі цивільно-правового договору. Вони мусять сплатити судовий збір. Як правило, він становить 5% від поданої у позовній заяві суми, яку ви хочете повернути (розмір позовної вимоги). Незалежно від судових зборів, слід також брати до уваги й те, що в разі програшу справи ви будете змушені компенсувати другій стороні (відповідачеві) її витрати на судовий процес, зокрема на оплату послуг адвоката чи юрисконсульта, якщо вони представляли її інтереси в суді під час розгляду справи. Це однаковою мірою стосується ситуацій, коли ви є працівником або коли  звертаєтеся з позовною заявою на підставі договору підряду.

Якщо у вас немає достатніх коштів, щоб покрити судові витрати, ви можете звернутися до суду із заявою про звільнення від їх сплати. Заява про постановлення судом звільнення вас від сплати судових витрат подається в письмовій або усній формі, щоб вона була внесена до протоколу в суді, де ваша справа має розглядатися або вже розглядається. До заяви слід додати форму/декларацію з детальною інформацією про ваш сімейний і майновий стан, рівень доходів та джерела утримання, які оформляються відповідно до встановленої форми  (формуляр декларації доступний на сайті: https://bip.ms.gov.pl/).

УВАГА! Суд може звільнити від покриття судових витрат особу, яка доведе, що не в стані їх сплатити без нанесення збитків її сімейному бюджету, що може призвести до проблем із належним забезпеченням утримання її та її сім’ї.

УВАГА! Звільнення від сплати судових витрат не звільняє вас від обов’язку відшкодування судових витрат відповідача в разі вашого програшу справи.

Також слід пам’ятати, що закон чітко визначає строки, впродовж яких ви результативно можете домагатися дотримання ваших прав. Строки подання апеляції або позову залежать від виду справи. Тому в разі порушення прав ви повинні діяти швидко, бо пропущення визначених строків позовної давності може мати для вас негативні наслідки.

А на завершення ще одна порада – НЕ ДАЙТЕ СЕБЕ ПЕРЕКОНАТИ В ТОМУ, ЩО ВИ НЕ МАЄТЕ В ПОЛЬЩІ ЖОДНИХ ПРАВ! Ваші трудові права такі самі, як права польських громадян. Відмінність полягає в тому, що як іноземному громадянину в багатьох випадках вам потрібен документ, який дає вам право на виконання роботи (працевлаштування) в Польщі.

 

Strona główna

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *