Blue Card для українця, що це?


Серед українців  мало популярна картка

Blue Card – ДОЗВІЛ НА ПЕРЕБУВАННЯ У ЗВ’ЯЗКУ З РОБОТОЮ, ЩО ВИМАГАЄ ВИСОКИХ ЗНАНЬ (КВАЛІФІКАЦІЙ) – МАЛО ВІДОМИЙ ВАРІАНТ, ДОСТУПНИЙ ДЛЯ БАГАТЬОХ УКРАЇНЦІВ І ДАЄ БЕЗЛІЧ КОРИСТЕЙ .
Якщо українець здобув (або у себе, або у Польщі) освітній ступінь бакалавра, спеціаліста, магістра і вищий і має працювати у Польщі за здобутою професією, він має право, аби його визнали фахівцем. Це стосується до всіх професій: вчителів іноземних мов, інженерів, лікарів, юристів. До всіх. Людина просто має мати вищу освіту і має працювати у Польщі згідно з освітою.
Які вигоди?
Чоловік, жінка фахівця, що має таку картку, отримує відразу дозвіл на перебування у зв’язку зі справжнім возз’єднанням з сім’єю, право на безкоштовну освіту в  ВНЗах.  Члены сім”ї отримують  дочірні  карти з правом роботи  і доступ до  ринку праці.
Blue Card це картка, яка дає право працювати у двох роботодавців протягом двох років. Тобто якщо з першим вам не вийде, можете спробувати у другого і не треба подавати нової заяви (треба тільки отримати згоду воєводу на зміну дозволу). Власник цієї картки може бути три місяці безробітним (має тоді право отримувати фіндомопогу – zasiłek).

Щоб оформити карту  Blue Card потрібно звернутися в управління воєвуди по справах іноземців. Зробити це можна через спеціальну форму електронної черги  на сайті відповідного  воєводства.

інф.за тел. 0679420798(вайбер), 0939623624

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *