ОФОРМЛЕННЯ ДОЗВОЛУ НА ПОСТІЙНЕ МІСЦЕ ПРОЖИВАННЯ В ПОЛЬЩІ

Оформлення дозволу на постійне проживання в Польщі – це перший крок до отримання громадянства.

Рішення у справі надання дозволу на постійне перебування видається на невизначений термін. Сама карта перебування дійсна протягом 5 років, а це означає, що через кожні 5 років потрібно міняти карту.

На основі дозволу на постійне перебування, виданого у Польщі, іноземець не має права працювати в іншій країні, ніж Польща. Дозвіл на постійне перебування дає право перебувати в інших країнах Шенгенської угоди 90 днів протягом 180 днів з туристичною метою.

ХТО МОЖЕ ОТРИМАТИ ДОЗВІЛ НА ПОСТІЙНЕ ПРОЖИВАННЯ?

Якщо отримати дозвіл на тимчасове проживання досить легко, то вимоги щодо отримання ПМП для іноземців доволі жорсткі і отримати дозвіл можуть далеко не всі.

Найчастіше заяву на отримання дозволу на постійне проживання подають іноземці, що проживають на території Польщі понад 5 років на підставі дозволу на тимчасове перебування.

Отримати дозвіл на постійне проживання можуть й інші категорії іноземців, навіть попередньо не маючи дозволу на тимчасове проживання.

Однією з головних умов надання іноземцю дозволу на постійне проживання легальна та постійна робота. Іноземець мусить надати відповідні підтверджуючі документи, що має джерело стабільного і регулярного доходу протягом 3 років перебування у Польщі безпосередньо перед подачею заяви.

ЯК ОТРИМАТИ ДОЗВІЛ НА ПОСТІЙНЕ ПРОЖИВАННЯ?

Процедура отримання дозволу на постійне перебування відбувається у воєводському управлінні у воєводстві, в якому проживає іноземець.
Для отримання дозволу на постійне перебування потрібно подати наступні документи:

list документ про освіту

list закордонний паспорт для огляду

list інші документи необхідні для підтвердження даних, які містяться в заяві, і обставин, які обґрунтовують отримання дозволу на постійне перебування

list коротку біографію

list документ, що підтверджує джерело доходів

list заповнену на польській мові заяву про видачу дозволу на перебування

list 4 фото, що відповідають теперішньому виглядові заявника

list документ на право користування житлом, в якому іноземець
буде перебувати

Справа про надання дозволу повинна бути розглянута протягом 3 місяців. Якщо воєводське управління не вирішить справи вчасно, то повідомить про це іноземця, вказуючи причини запізнення і зазначаючи новий термін закінчення розгляду справи.
Дозвіл на постійне перебування діє безстроково, тим не менш, існує необхідність міняти карту перебування кожні 5 років. Заяву про видачу наступної карти перебування потрібно подати, принаймні, за 30 днів до закінчення терміну дії карти перебування.

  віза ЗАМОВИТИ

Апостиль  ЗАМОВИТИ

Переклади   ЗАМОВИТИ

ПСИХОЛОГ  ЗАМОВИТИ

Віза в США, Канада, Великобританія  ЗАМОВИТИ

Страхівка ЗАМОВИТИ

Курси англійської ( німецької, польської)ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ

Поїздка в Європу ЗАМОВИТИ

Забронювати готель або квиток на літак  тут

Сканувати , копіювати або ламінувати документ.Натисніть ТУТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *