Чи дозволений виїзд за кордон з кредитом?

Часто виникає питання: «Випускають чи за кордон з кредитом, якщо виплати по ньому ще не завершені?». На жаль, однозначної стверджувати чи випустять за кордон з боргами не можна, тому що багато що залежить від обставин.

Варто розглянути всі можливі аспекти, щоб визначити чи можна виїхати за кордон маючи кредит за законом, дізнатися способи виїзду і методи вирішення виниклих проблем. Розбору цих нюансів і буде присвячений даний матеріал.

 

Також необхідно розуміти, що мова може йти не тільки про кредити, а й інших фінансових заборгованості, наприклад, борги перед фізичними та юридичними особами, житлово-комунального господарства, невиплачених аліменти і т.п.

Наявність кредиту саме по собі не є причиною для відмови у виїзді! Заборона виїзду за кордон за борги виникає тільки у випадках несвоєчасних виплат (прострочений кредит) по заборгованості.
Відмова на виїзд з країни може виникнути в єдиному випадку – якщо є відповідне рішення суду (за винятком заборгованості по аліментах, коли подібні санкції можуть бути застосовані в рамках виконавчого виробництва). У всіх інших випадках, якщо є неоплачений кредит випустять за кордон, і ніхто не може заборонити громадянину покинути межі держави, незважаючи на наявність боргу.
До відома, за інформацією прикордонної служби, чотирма найбільш поширеними випадками заборон на виїзд, є:

  • Неповернення кредитів.
  • Заборгованості по аліментах.
  • Невиплати по ЖКГ.
  • Несплата податків.

Виходячи з цього, всі подальше буде розглянуто з позицій наявності офіційної заборони.
Як перевірити наявність заборгованості перед виїздом?
За нормами чинного законодавства, всі боржники України об’єднані в реєстр. Уточнити наявність заборгованості може кожен досить просто – інформація є публічною.

Потрібно точно розуміти:

Старі борги, що виникли до введення реєстру, не завжди потрапляють в нього своєчасно.
Наявність заборгованості не завжди однаково забороні на виїзд – про те, як перевірити наявність заборони поговоримо в наступній частині.
Перевірити заборгованість можна в кілька кроків:

Зайдіть на сайт реєстру.
Введіть відомі параметри пошуку: прізвище та ім’я або ІПН – два з цих полів є обов’язковими, далі, при необхідності, по батькові, дата народження, категорія справи (вибирається із запропонованого списку).

Віза ЗАМОВИТИ

Апостиль  ЗАМОВИТИ

Переклади   ЗАМОВИТИ

Психолог ЗАМОВИТИ

Страхування  ЗАМОВИТИ

Робота ( Європа, Польща) Натисніть ТУТ

Курси англійської ( німецької, польської) ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ

Поїздка в Європу ЗАМОВИТИ

Забронювати готель або квиток на літак  тут

Сканувати , копіювати або ламінувати документ.   Натисніть ТУТ

Перелік наших послуг Ознайомитись

Як з нами зв”язатись тут

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *