Виплата пенсії для громадян України, які працюють в Польщі.

Ви працювали в Польщі і в Україні і хочете подати заяву на пенсію?  В Угоді між Україною та Польщею від 2014 року, вказується, що особа, яка працювала і підлягала соціальному страхуванню в Польщі і Україні, може отримувати пенсію як з Польщі, так і з України.

Періоди страхових внесків оплачених в іншій країні  не повинні перетинатися.

Який заклад буде назначати пенсію, якщо особа працювала як в Польщі, так і в Україні?

В такому випадку ви можете отримувати дві пенсії – від польської сторони ( за період страхування в Польщі) та від української соціально- страхової установи (за період роботи в Україні).

Наприклад, якщо громадянин України працює 15 років на своїй Батьківщині та 10 років в Польщі, він досягне терміну, який дає йому право на мінімальну пенсію ( з 1 жовтня в Польщі – 25 років стажу для чоловіків). Тоді зароблена в Україні пенсія буде добавлена. Умовою виплати ZUS  мінімальної пенсії громадянам України є їх постійне проживання на території Польщі.

ВАЖЛИВО!!! Якщо громадянин України подає заяву на пенсію по віку чи непрацездатності в Польщі, але його польський страховий період виявляється занадто коротким для цього, щоб він міг отримати право на польську допомогу, тоді  ZUS добавить українські страхові періоди.

аявка подається лише в тій країні, в якій проживає іноземець. Якщо особа проживає в Польщі, вона подає заяву в установу Польщі, і співробітники відправлять цю заяву в український страховий заклад.

 

 

Віза ЗАМОВИТИ

Апостиль  ЗАМОВИТИ

Переклади   ЗАМОВИТИ

Психолог ЗАМОВИТИ

Страхування  ЗАМОВИТИ

Робота ( Європа, Польща) Натисніть ТУТ

Курси англійської ( німецької, польської) ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ

Поїздка в Європу ЗАМОВИТИ

Забронювати готель або квиток на літак  тут

Сканувати , копіювати або ламінувати документ.   Натисніть ТУТ

Перелік наших послуг Ознайомитись

Як з нами зв”язатись тут

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *