⚠️ Програма “Захист”

⚠️ Джерело: ukrinform.ua

Закордонні дипломатичні установи України розгортають спеціальну програму “Захист” для українців, які після закриття українського кордону цієї ночі залишаться поза межами Батьківщини.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у відеозверненні, опублікованому у Facebook.

“Ми шукаємо можливості повернути вас і після того, як буде закрито регулярне пасажирське сполучення. Для тих, хто застряг за кордоном на цей час, ми будемо надавати максимальну допомогу. І сьогодні я доручив усім закордонним дипломатичних установам розгорнути програму “Захист”. Це захист вас у тих надскладних умовах, у яких ви опинилися”, – звернувся міністр до українських громадян за кордоном.

Він пояснив, що більше інформації про “Захист” можна буде відшукати на офіційній сторінці МЗС та інших сторінках у соцмережах.

Кулеба нагадав, що Україна повністю припиняє регулярне пасажирське сполучення опівночі з 27 на 28 березня.

“Ми надаватимемо максимальне сприяння у межах наших можливостей. Кордон у жодному разі не зупиняється на замок. Можна буде повертатися до України автомобілем, пішки”, – підкреслив він.

Міністр також запевнив, що МЗС знає про місцезнаходження українців по всьому світу і про проблеми, наприклад, штрафи за перевищення терміну перебування в країнах перебування, та пообіцяв займатися вирішенням цих питань.

За його словами, тільки на Балі українців – 700, на Гоа – 154, півсотні людей у Перу і навіть на острові Палау у Тихому океані є 9 наших співгромадян.

Раніше Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна до кінця п’ятниці, 27 березня, повністю закриє державний кордон, а про українців, які не встигнуть повернутися, подбають дипломати з урахуванням стану епідеміологічної ситуації в місцях їхнього перебування.

Для отримання новин підпишіться на розсилку на сайті чт до нашої спільноти у viber

Приєднуйся у Viber до Центр обслуговування туриста https://invite.viber.com/?g2=AQAmaZ473bafYkgs9urJZJJssEnQ4Ad%2B%2BO23%2FqBiZdnxptPJflA4Y1xN5zSScWNv

.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *