ІММІГРАЦІЯ У КАНАДУ


ІММІГРАЦІЯ У КАНАДУ
 
Станом на червень дві тисячі двадцятого року Канаду відвідало понад 19 000 іммігрантів.
 
Таким чином, Канада побила рекорди за рівнем імміграції з початку пандемії коронавірусу.
 
Хоча від початку березня, коли на межах Канади офіційно було встановлено карантин, рекордна кількість іммігрантів становила ще близько 11 000 осіб.
 
З іншого боку, такі показники є значно меншими, аніж це було у 2019 році, коли кількість іммігрантів перевищила 30 000. Зменшення цієї кількості до 19 000 головним чином обумовлено карантинними обмеженнями. Та карантин не був єдиною причиною. Враховується також те, що в Канаді діє заборона на в’їзд до країни, що стосується навіть тих осіб, які мають право на постійне проживання, а також проблеми при оформленні заяв, зумовлені такими заходами як дотримання соціальної дистанції.
 
ЩО ОЧІКУВАТИ НАДАЛІ У 2020 РОЦІ
 
Дані за червень 2020 року свідчать про те, що канадська імміграційна система «нормалізується» настільки, наскільки це можливо під час пандемії. Дедалі більше людей долають перешкоди, спричинені COVID-19 (наприклад, затримки рейсів), аніж за попередні місяці, щоб завершити свою реєстрацію на постійне проживання.
 
Відсоток осіб з постійним проживанням у Канаді, як правило, влітку вищий, тому протягом найближчих літніх місяців ми повинні очікувати, що рівень імміграції залишиться в тому ж діапазоні, що і в липні.
 
І навпаки, обмеження на поїздки та інші перешкоди, спричинені COVID-19 дозволять утримати показники PR нижче, ніж вони були в аналогічні періоди 2019 року.
 
Тим не менш, Канада продовжує запрошувати дедалі більше успішних імміграційних кандидатів подавати заявку на постійне проживання.
 
Двотижневі експрес-розіграші на виїзд залишалися незмінними впродовж всієї пандемії постійним пристосуванням протягом усієї пандемії, при цьому Канада кожні два тижні направляла 3900 або більше запрошень (ІТА) на отримання постійного проживання.
 
Минулого тижня в Канаді було проведено два експрес-розіграші, включаючи кандидатів Федеральної програми кваліфікованих робітників (FSWP) в одному з розіграшів. Кандидати з FSWP були виключені з Express Entry в період з березня по липень, оскільки IRCC хотіла пріоритизувати запрошення кандидатів, які, швидше за все, зараз знаходяться в Канаді (таким чином,шанси зіткнутися з перешкодами COVID-19 зменшуються).
 
Відновлення експрес-жеребкування, в яке входять кандидати від FSVP, а також діюча Програма висунення кандидатів (PNP) відносяться до числа великої кількості позитивних характеристик, які свідчать про те, що Канада як і раніше залишається прихильною до своєї імміграційної політики до пандемії.
 
На цьому також наголосили IRCC та Міністр імміграції Канади. З самого початку пандемії вони неодноразово заявляли, що пристосування до високого рівня імміграції після COVID-19 буде ключовим для підтримки сильної та здорової канадської економіки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *