Чи потрібно новому власнику автомобіля переоформлювати страховий поліс на себе

Офіційна точка продажу. Сокальська 1 ( 6 поверх! ) 03249 3-82-81

Що говорить закон:

законом це питання врегульоване не до кінця. Передбачено, що у разі зміни власника транспортного засобу страховий поліс зберігає силу до закінчення терміну його дії;

при цьому, в разі продажу застрахованого автомобіля права і обов’язки страхувальника переходять до особи, яка прийняла такий транспортний засіб у свою власність.

Отже, відповідно до закону при покупці автомобіля, новий власник не зобов’язаний переоформляти на себе страховий поліс.

Такий поліс буде дійсний аж до кінцевого терміну його дії без будь-яких обов’язкових переоформлений. Це пояснюється тим, що страхується не господар, а сам транспортний засіб.

Однак, в такому випадку новий власник автомобіля має серйозні фінансові ризики:

під час терміну дії такого поліса законодавство дозволяє продавцеві розірвати дію поліса в односторонньому порядку в будь-який час. Продавець має право це зробити в будь-який час аж до закінчення терміну його дії, попередивши про це страхову компанію за 30 днів;

при цьому страхова компанія не попереджає нового власника про припинення дії поліса внаслідок розірвання договору попереднім власником. Тільки передає зазначену інформацію в базу МТСБУ. Як наслідок, будучи не поінформованим, покупець буде керувати автомобілем з “папірцем”, яка не дійсна.

“Як правило, такі ситуації бувають, коли після продажу автомобіля виникає конфлікт між продавцем і покупцем через якихось прихованих дефектів в автомобілі. Бувають конфлікти і через порушення умов розрахунків. Після таких конфліктів часто покупець припиняє дію поліса і повертає кошти, не повідомляючи про це нового власника автомобіля “, – зазначає Адвокат Права.

Які ж проблеми може отримати новий власник:

в разі ДТП страхова компанія не поверне кошти за пошкодження автомобілів. Або в разі зупинки автомобіля поліцією новий власник автомобіля отримає штраф.

Одним з варіантів контролю за дією такого страхового поліса є перевірка терміну його дії в базі даних МТСБУ. Однак такий спосіб навряд чи є раціональним, оскільки перевіряти потрібно систематично в день запланованої поїздки.

Тому передача продавцем покупцеві разом з автомобілем страхового поліса не дає покупцеві гарантій, що такий поліс залишиться дійсним протягом всього терміну. Як наслідок, новий власник автомобіля несе ризик залишитися незастрахованим при ДТП або отримати штраф поліції при першій же зупинці.

Таким чином, новий власник автомобіля може бути впевнений в тому, що його автомобіль застрахований тільки в тому випадку, якщо страховий поліс буде оформлений саме на нього.

Джерело: news.finance.ua

Viber: Приєднуйся у Viber до Pavlo&Co https://invite.viber.com/?g2=AQAmaZ473bafYkgs9urJZJJssEnQ4Ad%2B%2BO23%2FqBiZdnxptPJflA4Y1xN5zSScWNv

 Віза ЗАМОВИТИ

Апостиль  ЗАМОВИТИ

Переклади   ЗАМОВИТИ

ПсихологЗАМОВИТИ

Страхування  ЗАМОВИТИ

Робота ( Європа, Польща) Натисніть ТУТ

Курси англійської ( німецької, польської) ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ

Поїздка в Європу ЗАМОВИТИ

Забронювати готель або квиток на літак  тут

Сканувати , копіювати або ламінувати документ.   Натисніть ТУТ

Навчання в Англії Натисніть ТУТ

Весь перелік наших послуг Ознайомитись

Як з нами зв”язатись тут

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *