Європа проти другого паспорта ?

Ресурс (джерело) : Європейська правда

Європа проти другого паспорта

Почнемо з найголовнішого. “Європейська правда” коротко вже повідомляла, що ЄС очікує від Києва скасування практики видачі своїм громадянам двох паспортів для виїзду за кордон.

Ця практика – не нова. Навіть у старі часи, коли паспорти були небіометричними, кожен громадянин України мав можливість отримати два паспорти – достатньо було просто написати заяву, що це потрібно по роботі, без жодних доказів (автор цих рядків мав такий досвід).  Згодом цю паперову тяганину прибрали, і вже кілька років можна отримати другий біометричний паспорт без жодних перепон.

Бо це справді зручно.

Але ЄС вирішив поставити на такій практиці хрест.

У цьогорічний звіт Європейської комісії про механізм призупинення безвізу в переліку завдань, виконання яких ЄС чекає від України, під номером 2 записано, що Київ має “скасувати можливість для громадян України мати більше одного дійсного паспорта, припинити видачу громадянам таких “додаткових” паспортів та скасувати чинність тих, які були видані”.

Звісно, ЄС не може “змусити” чи “наказати” іншій державі змінити своє законодавство, тому формально це прописане як “рекомендація Україні”. Однак формулювання – досить чітке. Нас просять навіть не розглянути можливість, а зробити це. Крім того, важливо, що ця рекомендація пролунала саме у звіті за механізмом призупинення. Це означає, що ЄС щороку перевірятиме, чи Україна виконала цю рекомендацію. І якщо ні – дорікатиме цим Києву та додасть “ще один хрестик” до переліку “проблем”, які матимуть вагу в разі, якщо одного дня дійде до розгляду питання про збереження чи обмеження безвізу для тієї чи іншої держави.

А тепер добра новина: Україна не планує виконувати прохання Брюсселя.

З того, що ми чули від представників влади, там вважають докір Євросоюзу необґрунтованим. “Європейська правда” вважає так само і доведе це. Але спершу пояснимо, чим зашкодило би Україні втілення європейської вимоги.

Навіщо потрібні два паспорти?

Уряд не публікує кількість українців, які мають на руках два чинних паспорти, але це – велика цифра, що обраховується у десятках чи сотнях тисяч людей. Всього з 2015 року виготовлено понад 17 млн паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

А отже, якби уряд вирішив виконати забаганку ЄС і оголосив “дублюючі” паспорти недійсними, це вплинуло би на дуже багатьох українців. А для декого вилилося би у втрати серйозної суми грошей та значного часу, адже в одному або обох паспортах можуть бути відкриті візи, які так само втратили би чинність разом із паспортом.

Власне, саме для подання на візу часто потрібен другий паспорт. Приміром, якщо ви зібралися до Британії, то оформлення візи, якщо не пощастить, може забрати понад місяць, а деяких специфічних віз треба чекати кілька місяців. На цей час ви стаєте “невиїзними” і можете пропустити термінове відрядження, якщо не маєте іншого паспорта.

Також оформлення паспортів справді необхідне, коли є потреба подорожувати до ворогуючих держав. Маєте у паспорті штамп про подорож до Ізраїлю? Тоді вам можуть відмовити у в’їзді до Саудівської Аравії, Лівану та низки інших держав регіону. Відвідували Вірменію у справах? Чекайте на проблеми під час в’їзду до Азербайджану.

Саме тому можливість отримувати два паспорти мають громадяни переважної більшості країн світу. В тому числі громадяни Євросоюзу, а також громадяни інших держав, що охоплені безвізовим звітом Євросоюзу  – тієї ж Молдови. Однак дивну “рекомендацію” Єврокомісія висунула лише Україні.

Ресурс (джерело) : Європейська правда

#візавпольщу #роботавпольщільвів #туризмльвів #гарячітурильвів #консультацііпобезвізу #безкоштовніконсультацііперетин #####

Viber долучитися

Telegram долучитися

Instagram долучитися до всіх наших профілів

#Переклади, іноземні мови, завірення, апостилювання
Для тих , хто шукає #роботу в Польщі, візова підтримка, запрошення …

#Страхування туристів, #іноземців, #каско, #автоцивілка
#Гарячі тури за найнижчими цінами

WhatsApp долучитися

FB долучитися

Замовити безкоштовну консультацію:

По візах та перетинах кордонів в умовах карантину  ЗАМОВИТИ

Апостиль  ЗАМОВИТИ

Переклади   ЗАМОВИТИ

ПсихологЗАМОВИТИ

Страхування  ЗАМОВИТИ

Робота ( Європа, Польща) Натисніть ТУТ

Курси англійської ( німецької, польської) ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ

Поїздка в Європу ЗАМОВИТИ

Забронювати готель або квиток на літак  тут

Сканувати , копіювати або ламінувати документ.   Натисніть ТУТ

Навчання в Англії Натисніть ТУТ

Весь перелік наших послуг Ознайомитись

Як з нами зв”язатись тут

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *