Італія, правила перетину

Тимчасовий в’їзд

В’їзд до Італії з України (з 16 грудня 2021 року) незалежно від статусу вакцинації дозволено лише з невідкладних причин:

– лікування;

– робота;

– абсолютна необхідність (похорон, виклик до суду тощо);

– навчання;

– повернутися до місця проживання;

– спортсмени, технічні фахівці, судді та офіційні особи змагань, представники іноземної преси та супроводжуючі особи, які беруть участь у змаганнях зі спортивних видів спорту, визнані такими, що представляють вищий національний інтерес відповідно до положень Національного олімпійського комітету Італії (CONI) та Паралімпійського комітету Італії та регулюється спеціальним протоколом безпеки, прийнятим спортивною організацією, відповідальною за захід.

В’їзд до Італії також завжди дозволено громадянам Італії/ЄС/Шенгенської зони та членам їх сімей, а також особам, які мають статус довгострокового резидента, та членам їхніх сімей (Директива 2004/38/EC).

Також підтверджено можливість в’їзду до Італії з країн Списку E для осіб, які мають підтверджені та стабільні емоційні відносини (навіть якщо вони не проживають спільно) з громадянами Італії/ЄС/Шенгенської зони або фізичними особами, які на законних підставах проживають в Італії (довгий час).

Щоб потрапити до Італії з метою туризму, поза Україною (тобто країни Списку Е) необхідно провести щонайменше 14 днів.

Для в’їзду до Італії необхідно мати:

страховий поліс – (купити)

– заповнена онлайн форма санітарного контролю Passenger Locator Form, яка доступна за посиланням https://app.euplf.eu/;

– надати довідку про негативний результат молекулярного (ПЛР) тесту на Covid-19, який має бути зроблений не більше ніж за 72 години до в’їзду, або експрес-тесту на антиген, виконаний протягом 24 годин до в’їзду.

Діти віком до 6 років звільняються від складання тесту перед від’їздом.

– доїхати до кінцевого пункту призначення в Італії тільки на особистому транспорті;

– пройти самоізоляцію за адресою, вказаною в Passenger Locator Form протягом 10 днів;

– здати додатковий молекулярний або антигенний тест в кінці 10-денного періоду самоізоляції.

Вищезгадані положення діятимуть до 31 січня 2022 року.

Остаточне рішення про дозвіл на в’їзд/відмову у в’їзді завжди приймається прикордонною поліцією Італії (Polizia di Frontiera).

Детальна інформація (англійською мовою) за актуальними правилами в’їзду до Італії, посилання на анкети особистої декларації, інформація про правила проходження самоізоляції та виключення з них знаходиться на офіційній веб-сторінці Міністерства закордонних справ Італії за посиланням: https://infocovid.viaggiaresicuri.it/index_en.html

З 10 січня до 31 березня потрапити в більшість закладів зможуть лише ті, хто пройшов повний курс вакцинації від COVID-19 або нещодавно перехворів. Правило поширюється на готелі, метро, поїзди та літаки, гірськолижні підіймачі, легальну участь у масштабних святкуваннях. При цьому до кінця січня заборонено будь-які вечірки та концерти.

Джерело : https://visitukraine.today/uk/departure/italy

Додаткова інформація:

Купуйте страхівки лише в офіційних точках продажу аби уникнути шахрайських дій та ризиків придбати підроблені поліси по яких Ви ніколи не отримаєте виплати.

Туристичне страхування від PZU

Ми представляємо офіційну точку продажу групи PZU Україна.

ПЕРЕВІРИТИ точку продажу НАТИСНІТЬ ТУТ

Саме її рекомендує для продажу Консульство Польщі (див.тут)

Наші адреси ви можете знайти за посиланням 

Інформація за телефонами:

067 942 07 98

#страхуванняЧервоноград #павлокочероноград

Наше місцезнаходження натисніть тут Google:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *