Відмітка в паспорті на отримання дозволу на перебування. Як перетинати кордон?

 

Важливим питанням є перебування на території Польщі іноземців під час розгляду воєводою питання щодо надання дозволу на тимчасове перебування, постійне перебування або на перебування довгострокового резидента ЄС. У випадку, коли заява була подана вчасно та не містить формальних недоліків (або формальні недоліки були усунені у відповідний термін), у проїзному документі заявника буде розміщена відповідна відмітка.

Наявність у паспорті відмітки, що підтверджує подання у відповідний термін заяви на отримання дозволу на перебування, не є підставою для перетину державного кордону для в’їзду до Польщі. У випадку, коли іноземець має в проїзному документі вищевказану відмітку, він має право на в’їзд на територію Польщі у межах безвізового режиму лише у тому випадку, якщо він не використав перед процедурою та під час її дії дозволених 90 днів за 180-денний період. Якщо термін перебування у межах безвізового режиму було використано, повторний в’їзд до Польщі може відбутися на підставі довгострокової візи.

До загального дозволеного терміну перебування у межах безвізового режиму не враховують період перебування відповідно до відмітки, але слід мати на увазі, що період перебування по відмітці починається не з дня її отримання, а з дати закінчення терміну перебування, визначеного іноземцю у межах безвізового режиму. Це означає, що лише після використання всього терміну перебування, передбаченого у межах безвізового режиму, відбувається плавний перехід на права, що випливають з подачі у визначений термін заяви на тимчасове перебування, постійне перебування або перебування довгострокового резидента ЄС.

0939623624, 0679420798(вайбер)

Потрібен секретар  ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ НА СПІВБЕСІДУ

Воєвудська візаЗАМОВИТИ

Апостиль  ЗАМОВИТИ

Переклади   ЗАМОВИТИ

ПСИХОЛОГ  ЗАМОВИТИ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *