Рекомендації громадянам України, які мають намір працевлаштуватися в Китайській Народній Республіці (24.01.2018)

Протягом останнього часу спостерігається стала тенденція щодо збільшення кількості громадян України, які приїжджають до Китаю з метою працевлаштування.

Відповідно до законодавства КНР, працевлаштування або робота у будь-якій формі в Китаї без наявності робочої візи типу “Z” забороняється, а документи, які необхідні для оформлення даного типу візи, оформлюються виключно за місцем знаходження роботодавця.

До іноземців, які нелегально працюють у Китаї, зазвичай, застосовувались заходи адміністративного впливу у вигляді: затримання поліцією на термін до 30 діб (термін адміністративного арешту може бути продовжений до 60 діб); штраф на суму до 5000 юанів (понад 800$); депортація з Китаю із забороною в’їзду до країни терміном від одного до п’яти років (в окремих випадках – до десяти років).

Водночас, у 2017 році правоохоронні органи Китаю почали більш суворо реагувати на систематичні порушення іноземцями законодавства у сфері працевлаштування. Так, невідповідність типу візи реальній меті поїздки до КНР часто розцінюється китайською стороною як порушення положення статті 322 Кримінального кодексу КНР – незаконний перетин державного кордону. За вчинення зазначеного злочину передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном до 1 року.

У цьому контексті Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України неухильно дотримуватися положень трудового та міграційного законодавства Китаю.

 

з посилання МЗС

Потрібен секретар  ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ НА СПІВБЕСІДУ

Воєвудська візаЗАМОВИТИ

Апостиль  ЗАМОВИТИ

Переклади   ЗАМОВИТИ

ПСИХОЛОГ  ЗАМОВИТИ

Віза в США, Канада, Великобританія  ЗАМОВИТИ

Страхівка ЗАМОВИТИ

Курси англійської ( німецької, польської) ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ

Поїздка в Європу ЗАМОВИТИ

Забронювати готель або квиток на літак  тут

Сканувати , копіювати або ламінувати документ. Натисніть ТУТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *