Коротко про Албанію ексклюзивно від “Go-travel” та “Pavlo&Co”…

Моі особисті враження від країни…

…Це не Мальдіви, Сейшели чи Мальта, як ви, напевно, подумали. Так, це Республіка Албанія. Краіна сонця. Невеличка країна, у кількох годинах перельоту зі Львова чи Києва, вона ще лише розбудовується, як туристичний осередок, але вже себе зарекомендувала як країна краєвидів, морепродуктів та сонця. Краіна, де Законом заборонено ГМО у продуктах( враження про продукти та фото- читайте далі ..))

Відпочивати туди вартує навіть в “Оксамитовий сезон”, до кінця жовтня.

Я, особисто, в цій країні вперше. Тому, пишу власне своі враження. Це моя 13- та краіна, тому, порівняно, є з чим порівняти. Щоб побачити іі всю- найкраще брати оренду автівку( ціни 30Є- на день, не включаючи пальне). Що ми і зробили)

Об’їхавши практично всі туристичні міста від Дурреса до Ксаміля, хочу відзначити найяскравіші враження на Півдні краіні. Мінімально неприємні враження через сміття(трішки проблема в них, але не суттєва)
А тепер :

Cлавнозвісне «Блакитне Око», скупавшись в якому, за повір’ям, можна позбавитися всіх гріхів))
Саме по собі озеро вражає через не типову кольорову гаму, воно виглядає казково, без прикрас.
Розрекламована на весь світ лише його частина, де реально незрозумілі геологічні процеси, а вся інша частина нормальна і там можна купатися (температура, правда 13 градусів)

А далі- Ксаміль, Саранда. В них закохатися легко. Криштально- чисте бірюзове море, білих рибок можна торкатися руками, розкішні пальми та білий пісок. Це мрія кожного. До речі, пляжі безкоштовні, лише шезлонги платні( 10 євро – два лежаки і парасолька) І надзвичайно смачні коктелі з свіжих фруктів.

І, нарешті, про найбільш небезпечне ( не варто повторювати за нами). Ми самі шукали дикі Голубі Лагуни, спускалися по небезпечних крутих схилах, і бачили цю красу незвіданих пляжів. Запускали квадрокоптери, щоб ніколи про це не забути.

Тепер про екскурсії : ми відвідали багато з них : Амфітеатр (з підземними переходами), замки Круї та Дурреса, мальвничі башні, рів’єри та бункери , слухали міфічні міфічні історіі екскурсоводів, купували мед з фініків, куштували кактуси та національні вина . Зривали хурму, гранати та оливки прямо з дерев на вулицях. Нам розповіли все про побут, життя та культуру минулих століть.

Про іжу: таке враження, що після Албаніі – я на 80 відсотків морепродукт:)) Від королівських креветок до мідій, восьминогів та кальмарів. Естетична подача та прийнятні ціни.

В цілому, мої поради після Албанії -«принципова недо- Європа», 30 відсотків – культура Італії та Греції, 20 (навіть, напевно менше, бо за тиждень лише одну жінку з закритим обличчям помітила)
мусульмани, 50- ідентична Албанія (то суб‘єктивно), якій байдуже до релігій чи культур, вона виграє лише краєвидами, але реально виграє, чесно.
Я, ніби як, готова поступитися принципами і ще раз сюди повернутись колись (але лише на Південь, на дикі та платні пляжі)
І ще:

  • слабо розвинута структура «All Іncl”, але це виправдано. HB (сніданки вечері) оптимальний варіант, бо тут неймовірна кількість ресторанів з морепродуктами і всі обідають за 5-10 євро в рибних ресторанах. В асортимент «fish-mix” – входять і восьминоги, і мідії (хоч на них зараз не сезон і сирі вони смачніші реально🙂(я надішлю фото наших обідів) щоб Ви розуміли асортимент максимально детально .
  • В них ферми мідій і тому з мідіями проблем нема
  • Зараз в багатьох ресторанах нова страва «Baby- octopus” – це молюски восьминогів, але дуже смачно приготовані на пару (скину окремо фото їжі й мої і всієї групи)

    Ще з плюсів :
    ◦ ніхто не нав‘язує нічого, як в Єгипті чи Туреччині ( хоча в Круі вже починають ))
    ◦ – культура працівників на тверду четвірку (незнаю як описати, чесно) Типу: «Аваш- аваш» (спокійно- спокійно) ,
    ◦ – однозначно треба це побачити , але ОДИН раз всю краіну повністю ( хоча, повторюсь) — на південь Албанії я ще б повернулася пару разів🧡, особливо – Саранда та Ксаміль. Або тільки Ксаміль.
  • Це лише малий відсоток про цю країну, обов’язково продовження буде…
  • Будь- яку екскурсію в Албанію, або просто відпочинок замовити можна в нас : 0937367582. Чекаю на Вас

#Албанія #поіхати_в_Албанію

Наші контакти

#Апостиль_Італія_пенсія   ЗАМОВИТИ

#Апостиль_Італія_проживання   ЗАМОВИТИ

#Переклади #Нотаріальне_завірення #переклади_термінові #виправити_помилку_в_перекладі #переклад_диплома #переклад_довідки_про_щеплення#  ЗАМОВИТИ

#Страхування  #каско #туристичне_страхування #pzu ЗАМОВИТИ

#Робота ( Європа, Польща)#робота_ліцензія #робота_польща #робота_воєвудське  Натисніть ТУТ

#Курси англійської ( німецької, польської)######## ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ

#Поїздка в Європу ########ЗАМОВИТИ

#Забронювати готель або квиток на літак ################ тут

#Сканувати , копіювати або ламінувати документ. ##############  Натисніть ТУТ

#Навчання в Англії Натисніть ТУТ

 #Віза ##########ЗАМОВИТИ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *